Japonský sushi box

45 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
13 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky povaříme 4 minuty v horké osolené vodě. Slijeme a ihned je schladíme v ledové vodě.
  • 2
    Rýži několikrát propláchneme. Zalijeme ji 200 ml vody a přivedeme k varu, poté přiklopíme a vaříme na nejnižším plameni 15-20 minut doměkka. Odstavíme a necháme přiklopené ještě 10 minut.
  • 3
    V octu rozpustíme cukr a špetku soli. Toto vmícháme do téměř studené vařené rýže.
  • 4
    Na rolovací podložku položíme nori. Dvě třetiny plochy této řasy pokryjeme rýží – lépe se to dělá namočenýma rukama. Celou plochu rýže opepříme. Uprostřed rýže uděláme čárku z wasabi. Vedle této čáry naskládáme na proužky nakrájenou papriku.
  • 5
    V míse smícháme rozdrcenou makrelu, majonézu a nasekéané jarní cibulky. Rozprostřeme to vedle papriky. Zarolujeme.
  • 6
    Část řasy nori, která na sobě nemá rýži navlhčíme a přilepíme na roli.
  • 7
    Nakrájíme na kousky tlusté asi 3 cm. Podáváme s fazolkami a nakrájeným ananasem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.