Japonský sushi box
45 min.
Ingredience
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 1lžíceSůl
- 150gramůAnanas
- 100gramůRýže na sushi
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1kusŘasa Nori
- 75gramůMakrela uzená
- 1lžíceMajonéza
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžičkaWasabi pasta
- 1kusPaprika červená
- 7gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
13 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Fazolky povaříme 4 minuty v horké osolené vodě. Slijeme a ihned je schladíme v ledové vodě.
- 2Rýži několikrát propláchneme. Zalijeme ji 200 ml vody a přivedeme k varu, poté přiklopíme a vaříme na nejnižším plameni 15-20 minut doměkka. Odstavíme a necháme přiklopené ještě 10 minut.
- 3V octu rozpustíme cukr a špetku soli. Toto vmícháme do téměř studené vařené rýže.
- 4Na rolovací podložku položíme nori. Dvě třetiny plochy této řasy pokryjeme rýží – lépe se to dělá namočenýma rukama. Celou plochu rýže opepříme. Uprostřed rýže uděláme čárku z wasabi. Vedle této čáry naskládáme na proužky nakrájenou papriku.
- 5V míse smícháme rozdrcenou makrelu, majonézu a nasekéané jarní cibulky. Rozprostřeme to vedle papriky. Zarolujeme.
- 6Část řasy nori, která na sobě nemá rýži navlhčíme a přilepíme na roli.
- 7Nakrájíme na kousky tlusté asi 3 cm. Podáváme s fazolkami a nakrájeným ananasem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.