Japonský zeleninový salát
20 min.
Ingredience
- Omáčka
- 2stroužkyČesnek
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceSójová pasta Miso
- 6lžicCukr krupice
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 30mililitrůOcet rýžový
- 80mililitrůOlej sezamový
- Salát
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 2litryVoda pitná
- 60gramůŘedkvička
- 10kusůBazalka
- 12mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
48 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme omáčku na salát, kterou dáme na dvě hodiny do lednice. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a osmahneme jen 1 minutu v pánvi na rozpáleném oleji.
- 2Příprava omáčky: do mixéru vlijeme vodu, přidáme pastu shiro miso, přisypeme cukr, přilijeme sojovou omáčku, rýžový ocet, nakonec sezamový olej. Všechny suroviny důkladně rozmixujeme.
- 3Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu. Do vroucí vody vložíme očištěné fazolky, přivedeme opět k varu a povaříme ještě přibližně 4 minuty. Scedíme fazolky, zchladíme je a vysypeme do misky.
- 4Ředkvičky a bazalku nakrájíme na tenké proužky, přidáme je k fazolkám a smícháme s připraveným osmaženým česnekem a vychladlou omáčkou. Všechno dobře promícháme.
- 5Hotový salát rozdělíme do salátových misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.