Jarní bramborový salát s pažitkou a olejovou zálivkou

40 min.
Rakousko

Ingredience

  • Olejová zálivka
    • 100mililitrůMasový vývar
    • 50mililitrůOlej Heliol jedlý
    • 0,5lžičkaCukr krupice
    • 1lžičkaSůl mořská
    • 0,5lžičkaPepř bílý
    • 4lžíceOcet vinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
969 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory dobře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme je přibližně 20 minut doměkka. Pak vodu slijeme, brambory po mírném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky 1.5-2mm silné. Očištěné a omyté jarní (lahůdkové) cibulky a pažitku pokrájíme nadrobno. V míse plátky brambor zlehka promícháme s cibulkou a pažitkou.
  • 2
    Do hrnečku si připravíme olejovou zálivku: 100ml horkého masového vývaru dobře promícháme s olejem, cukrem, solí, pepřem a vinným octem. Zálivku nalijeme na pokrájené brambory, promícháme a dáme na hodinu do chladničky.
  • 3
    Salát podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.