Jarní bramborový salát s pažitkou a olejovou zálivkou
40 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyCibule lahůdková
- 2lžícePažitka
- Olejová zálivka
- 100mililitrůMasový vývar
- 50mililitrůOlej Heliol jedlý
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 4lžíceOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
969 mg
Postup přípravy
- 1Brambory dobře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme je přibližně 20 minut doměkka. Pak vodu slijeme, brambory po mírném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky 1.5-2mm silné. Očištěné a omyté jarní (lahůdkové) cibulky a pažitku pokrájíme nadrobno. V míse plátky brambor zlehka promícháme s cibulkou a pažitkou.
- 2Do hrnečku si připravíme olejovou zálivku: 100ml horkého masového vývaru dobře promícháme s olejem, cukrem, solí, pepřem a vinným octem. Zálivku nalijeme na pokrájené brambory, promícháme a dáme na hodinu do chladničky.
- 3Salát podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.