Jarní chřestový hemenex

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
56 mg
Cukr
670 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce vyšleháme vejce se smetanou, moukou, solí a pepřem. V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Výhonky zeleného chřestu omyjeme, odřežeme spodní tvrdé konce (2-4cm). Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní chřest a krátce, přibližně 3-5 minut ho povaříme do poloměkka. Poté chřest vyjmeme z vody, osušíme a podélně rozkrojíme.
  • 2
    Velkou pánev s nepřilnavým dnem potřeme olejem a necháme rozehřát 1 lžičku másla, které rozetřeme po dně pánve. Jakmile je omastek rozehřátý, vylijeme do pánve vaječnou směs, pánev zakryjeme poklicí. Takto vaječnou omeletu pečeme přibližně 5-6 minut. Vejce by se měla srazit, ale jinak omeleta bude měkká. Během pečení omeletu od okrajů zlehka širokou naběračkou nadzdvihneme a během pečení občas zahýbáme pánví, tak zkontrolujeme, aby se nám omeleta nepřipekla. Přibližně poslední minutu před dopečením přidáme na omeletu nakrájený chřest. Hotovou omeletu opatrně přesuneme na velký mělký talíř. Posypeme ji nastrouhaným čerstvým sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.