Jarní chřestový hemenex
30 min.
Ingredience
- 100gramůČerstvý přírodní sýr
- Omeleta
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- Vařený chřest
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl mořská
- 200gramůChřest zelený
- 1lžíceOlej Heliol jedlý
- 1lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
56 mg
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1V misce vyšleháme vejce se smetanou, moukou, solí a pepřem. V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Výhonky zeleného chřestu omyjeme, odřežeme spodní tvrdé konce (2-4cm). Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní chřest a krátce, přibližně 3-5 minut ho povaříme do poloměkka. Poté chřest vyjmeme z vody, osušíme a podélně rozkrojíme.
- 2Velkou pánev s nepřilnavým dnem potřeme olejem a necháme rozehřát 1 lžičku másla, které rozetřeme po dně pánve. Jakmile je omastek rozehřátý, vylijeme do pánve vaječnou směs, pánev zakryjeme poklicí. Takto vaječnou omeletu pečeme přibližně 5-6 minut. Vejce by se měla srazit, ale jinak omeleta bude měkká. Během pečení omeletu od okrajů zlehka širokou naběračkou nadzdvihneme a během pečení občas zahýbáme pánví, tak zkontrolujeme, aby se nám omeleta nepřipekla. Přibližně poslední minutu před dopečením přidáme na omeletu nakrájený chřest. Hotovou omeletu opatrně přesuneme na velký mělký talíř. Posypeme ji nastrouhaným čerstvým sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.