Jarní chřestový salát
40 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 1kusCibule
- 2lžíceOcet Sherry
- 4lžíceOlej olivový
- 6lžicJogurt krémový bílý natur
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžícePažitka
- 2lžíceŘeřicha
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Uvařené výhonky pokrájíme na kousky. Olej a ocet zředíme 2 lžícemi chřestového vývaru, osolíme a opepříme a nalejeme na chřest.
- 2Směs posypeme jemně nakrájenou cibulí. Chřest a půlky sterilovaných žampiónů upravíme na talíře.
- 3Zálivka: do rozšlehaného jogurtu vmícháme nasekanou pažitku a osolíme. Na závěr salát se zálivkou ozdobíme sekanou řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.