Jarní chřestový salát

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Uvařené výhonky pokrájíme na kousky. Olej a ocet zředíme 2 lžícemi chřestového vývaru, osolíme a opepříme a nalejeme na chřest.
  • 2
    Směs posypeme jemně nakrájenou cibulí. Chřest a půlky sterilovaných žampiónů upravíme na talíře.
  • 3
    Zálivka: do rozšlehaného jogurtu vmícháme nasekanou pažitku a osolíme. Na závěr salát se zálivkou ozdobíme sekanou řeřichou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.