Jarní cibulovo-pórkový koláč

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, zakysanou smetanu, měkké pokrájené máslo, vlažné mléko a těsto dobře vypracujeme. Na vále ho rozválíme na menší placku, tu potom pomocí prstů roztáhneme. Síla těsta by měla být přibližně 5 mm. Placku položíme na plech vymazaný olejem.
  • 2
    Cibuli s pórkem očistíme, pokrájíme na tenká kolečka, odložíme do mísy. Petrželku kudrnku omyjeme, nadrobno pokrájíme, sýr nastrouháme, spolu s petrželkou ji přimícháme k cibuli, ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Povrch těsta potřeme olejem, posypeme cibulovou směsí, přelijeme smetanou a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme na 190°C přibližně 15-25 minut do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.