Jarní cibulovo-pórkový koláč
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 1,5decilitryZakysaná smetana
- 300gramůCibule
- 60gramůPórek
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 80gramůSýr Čedar
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Těsto
- 250gramůMouka polohrubá
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryMléko plnotučné
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, zakysanou smetanu, měkké pokrájené máslo, vlažné mléko a těsto dobře vypracujeme. Na vále ho rozválíme na menší placku, tu potom pomocí prstů roztáhneme. Síla těsta by měla být přibližně 5 mm. Placku položíme na plech vymazaný olejem.
- 2Cibuli s pórkem očistíme, pokrájíme na tenká kolečka, odložíme do mísy. Petrželku kudrnku omyjeme, nadrobno pokrájíme, sýr nastrouháme, spolu s petrželkou ji přimícháme k cibuli, ochutíme solí a pepřem.
- 3Povrch těsta potřeme olejem, posypeme cibulovou směsí, přelijeme smetanou a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme na 190°C přibližně 15-25 minut do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.