Jarní koktejl
20 min.
Ingredience
- 2lžíceMajonéza
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkyKečup
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
720 mg
Cukr
362 mg
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do širokých sklenic nebo kompotových misek.
- 2Uvařená vejce nasekáme na malé kousky a posypeme jimi salát.
- 3Majonézu, hořčici, kečup, ocet, smetanu a sůl smícháme a vzniklou omáčkou polijeme obsah misek.
- 4Před podáváním vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.