Jarní kopřivová roláda

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
282 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    250 g čerstvých kopřiv spaříme, scedíme a na jemno nasekáme.
  • 2
    Z másla, oleje a 3 lžic mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1/8 l mléka, povaříme 3 minuty a odstavíme. Do vzniklého bešamelu zamícháme postupně tři žloutky, sůl, po částech nasekané kopřivy a sníh ušlehaný ze zbylých bílků.
  • 3
    Na plech položíme pečicí papír, rozetřeme na něj směs a pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut.
  • 4
    Upečené těsto překlopíme na pomaštěný papír, potřeme rajčatovým protlakem a pomocí papíru zavineme roládu.
  • 5
    Roládu podáváme teplou s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.