Jarní kopřivová roláda
40 min.
Ingredience
- 250gramůKopřiva
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,13litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
282 mg
Postup přípravy
- 1250 g čerstvých kopřiv spaříme, scedíme a na jemno nasekáme.
- 2Z másla, oleje a 3 lžic mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1/8 l mléka, povaříme 3 minuty a odstavíme. Do vzniklého bešamelu zamícháme postupně tři žloutky, sůl, po částech nasekané kopřivy a sníh ušlehaný ze zbylých bílků.
- 3Na plech položíme pečicí papír, rozetřeme na něj směs a pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut.
- 4Upečené těsto překlopíme na pomaštěný papír, potřeme rajčatovým protlakem a pomocí papíru zavineme roládu.
- 5Roládu podáváme teplou s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.