Jarní kuřátko s játrovou nádivkou
110 min.
Ingredience
- Nádivka
- 3kusyRohlíky bílé
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 2lžícePetržel - nať
- 200gramůKuřecí játra
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaSůl
- 1,5lžičkyGrilovací koření
- 200mililitrůVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusKuřátko jarní
- 0,5lžičkaSůl bylinková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Horkovzdušnou troubu zapneme na 185°C. Omyté a osušené jarní kuřátko osolíme z vnitřní strany.
- 2Připravíme si nádivku: do mísy pokrájíme rohlíky na malé kostičky a zalijeme je mlékem. Omyjeme svazeček petrželky a pokrájíme ji nadrobno. Omytá kuřecí játra naškrabeme nožem. Očištěnou a omytou menší mrkev pokrájíme na kostičky, očištěný malý pórek na kroužky. Z omytého chemicky neošetřeného citrónu nastrouháme kůru přímo k rohlíkům a přidáme vymačkanou lžíci citrónové šťávy. Oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a v malé pánvi na másle ji zpěníme. Čerstvá vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky zvlášť. Žloutky, játra a všechnu pokrájenou zeleninu s vychladlou cibulkou dáme do mísy k rohlíkům. Směs důkladně promícháme se solí a muškátovým oříškem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho zapracujeme do nádivky.
- 3Kuře naplníme nádivkou a uzavřeme nerezovou jehlou. Potom celé kuře posypeme grilovacím kořením, položíme do pekáče, podlijeme ho vodou a vložíme do středu trouby. Pečeme přibližně 90 minut. Po 20 minutách na kuře položíme plátky másla, během pečení kuře podléváme výpekem a 1-2x ho otočíme, aby bylo opečené ze všech stran do zlatohněda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.