Jarní polévka s bylinkovými nočky
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 5litrůVývar zeleninový
- 2kusyŠunka dušená
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 150gramůHrášek
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 10lžicPšeničná krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1hrstBylinky čerstvé - svazek
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůKvěták
- 0,5lžičkaMuškátový květ
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1138 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
47 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
20 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mrkev pokrájíme nadrobno, květák rozebereme na malé růžičky, přidáme hrášek, kukuřici a fazolky, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 30 minut.
- 2Utřeme krupici s máslem, vejcem, solí a muškátovým květem. Bylinky a šunku jemně nasekáme a přídáme k utřené směsi. Smícháme a lžičkou tvoříme nočky.
- 3Nočky přidáme do hotového vývaru a chviličku povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.