Jarní salát s vařenými vejci a jogurtovým dipem
19 min.
Ingredience
- Dip
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 3lžíceHellmann's Majonéza originál
- 150gramůJogurt bílý
- 3kusyVejce slepičí
- 9kusůŘedkvička
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2lžícePažitka
- 2kusyCibulka jarní
- 0,5kusSalát hlávkový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku uvaříme čerstvá vejce na tvrdo, vaříme je 9 minut, po vychlazení je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Omyté a očištěné ředkvičky a jarní cibulky nakrájíme na tenké plátky. Omyté snítky mladého kopru a pažitky omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.
- 3Připravíme si dip: do misky vyklopíme kelímek s dobrým smetanovým jogurtem, přidáme k němu l lžičku hořčice, 3 lžíce majonézy Hellmanns, sůl, bílý pepř a vše dobře promícháme.
- 4Omyté chladné listy salátu potrháme na menší kusy do mísy. Přidáme k němu cibulku, ředkvičky, pokrájená vejce, pažitku, kopr, vše přelejeme jogurtovým dipem a zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.