Jarní tagliatelle se slaninou

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
  • 2
    V průběhu vaření těstovin nakrájíme plátky slaniny a očistíme cibulky, ponecháme jim pouze malou část zelené natě.
  • 3
    Slaninu a cibulky smažíme na oleji asi 4 minuty dozlatova, průběžně promícháváme. Poprášíme je moukou a ještě asi minutu mícháme.
  • 4
    Přilijeme vývar a víno a mícháme, až se omáčka začne vařit a mírně zhoustne. Potom do ní vložíme hrášek a vaříme asi 5 minut, až cibulky změknou. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.