Jarní tagliatelle se slaninou
25 min.
Ingredience
- 500gramůTagliatelle
- 1kilogramCibulka jarní
- 1lžíceOlej olivový
- 80gramůAnglická slanina
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 125mililitrůVíno bílé
- 160gramůHrášek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
- 2V průběhu vaření těstovin nakrájíme plátky slaniny a očistíme cibulky, ponecháme jim pouze malou část zelené natě.
- 3Slaninu a cibulky smažíme na oleji asi 4 minuty dozlatova, průběžně promícháváme. Poprášíme je moukou a ještě asi minutu mícháme.
- 4Přilijeme vývar a víno a mícháme, až se omáčka začne vařit a mírně zhoustne. Potom do ní vložíme hrášek a vaříme asi 5 minut, až cibulky změknou. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.