Jarní vajíčkový salát s jarní cibulkou a avokádem
19 min.
Ingredience
- 60gramůSalát ledový
- 1kusAvokádo
- 1lžícePažitka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2lžíceČesnek medvědí
- 1kusCibulka jarní
- 2špetkyPepř bílý
- 220gramůSýr Cottage
- 0,25lžičkaSůl mořská
- Vařená vejce
- 3kusyVejce slepičí
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z omytých listů salátu setřepeme vodu a rozložíme je na talíře. Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme je vodou a jakmile se začnou vařit, snížíme teplotu a vajíčka uvaříme natvrdo - vaříme je 9 minut. Vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, nakrájíme je na větší kostky a dáme do mísy.
- 2Omyté avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme k vejcím. Omytý malý svazek pažitky, petrželky a kousek listu česneku medvědího pokrájíme velmi drobně a přidáme do mísy. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a dáme ji též do mísy. Vše ochutíme solí, bílým pepřem, promícháme, pak přidáme neochucený Cottage sýr a znovu vše promícháme.
- 3Vajíčkový salát rozdělíme na dvě porce, dáme na listy hlávkového salátu a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.