Jarní vajíčkový salát s jarní cibulkou a avokádem

19 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytých listů salátu setřepeme vodu a rozložíme je na talíře. Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme je vodou a jakmile se začnou vařit, snížíme teplotu a vajíčka uvaříme natvrdo - vaříme je 9 minut. Vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, nakrájíme je na větší kostky a dáme do mísy.
  • 2
    Omyté avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme k vejcím. Omytý malý svazek pažitky, petrželky a kousek listu česneku medvědího pokrájíme velmi drobně a přidáme do mísy. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a dáme ji též do mísy. Vše ochutíme solí, bílým pepřem, promícháme, pak přidáme neochucený Cottage sýr a znovu vše promícháme.
  • 3
    Vajíčkový salát rozdělíme na dvě porce, dáme na listy hlávkového salátu a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.