Jarní zelená polévka

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V polévkovém hrnci na oleji osmažíme nakrájenou šalotku a kolečka pórku. Po 5 minutách přidáme nakrájené brambory a nasekanou řeřichu, za občasného zamíchání smažíme ještě další 3 minuty.
  • 2
    Zalijeme mlékem, vývarem, přidáme černý pepř podle chuti. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 20 minut pod pokličkou.
  • 3
    Vypneme oheň a necháme několik minut zchladnout. Polévku rozmixujeme dohladka. Vrátíme na oheň a na mírném plameni přivedeme k varu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.