Jarní zelená polévka
50 min.
Ingredience
- 20mililitrůOlej olivový
- 60gramůŠalotka
- 1kusPórek
- 250gramůBrambory
- 250gramůŘeřicha
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 500mililitrůMléko polotučné
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V polévkovém hrnci na oleji osmažíme nakrájenou šalotku a kolečka pórku. Po 5 minutách přidáme nakrájené brambory a nasekanou řeřichu, za občasného zamíchání smažíme ještě další 3 minuty.
- 2Zalijeme mlékem, vývarem, přidáme černý pepř podle chuti. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 20 minut pod pokličkou.
- 3Vypneme oheň a necháme několik minut zchladnout. Polévku rozmixujeme dohladka. Vrátíme na oheň a na mírném plameni přivedeme k varu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.