Jarní zelenina s ananasem a kachními prsy
31 min.
Ingredience
- Dresing
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1kusCitrony
- Kachní prsa s kůží
- 400gramůKachní prsa
- 2špetkySůl
- 4špetkyPepř 4 barev
- 2špetkyKmín drcený
- Salát
- 2kusyCibulka jarní
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 3kusyRajčata
- 200gramůSalát kadeřavý
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 150gramůAnanas
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
6 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme zeleninu: jarní cibulky, hodně mladé fazolové lusky, zralá rajčata, salátové listy, snítky petrželové a koprové natě. Cibulky pokrájíme na kolečka částečně i s natí, rajčata rozkrájíme na čtvrtky, listy červeného hlávkového salátu zlehka roztrháme, fazolové lusky překrojíme na poloviny. Zeleninu dáme do mísy. Oloupaný ananas nakrájíme na kostičky. Omytou chilli papričku podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a posekáme ji nadrobno. Pak papričku s ananasem přidáme do mísy a vše zlehka promícháme.
- 2Chemicky neošetřený citrón omyjeme a vymačkáme z něj šťávu do skleničky. Přidáme k ní lžičku olivového oleje, sůl, čerstvě pomletý bílý pepř, dresing dobře vymícháme.
- 3Troubu si předehřejeme na 200°C. Kachní prsa s kůží omyjeme a osušíme. Kůži ostrým nožem nařízneme na několika místech, např. do tvaru křížků, nebo vedeme zářezy vedle sebe ve vzdálenosti 1-1.5cm. Maso opepříme pepřem 4 barev, posypeme ho drceným kmínem a zlehka osolíme. Vložíme je na rozpálenou pánev. Pečeme je 4 minuty, pak je otočíme a pečeme je ještě pouze 1 minutu. Poté pánev dáme do rozehřáté trouby a prsa dopečeme - jen 6 minut. Upečené prsa takto získají krásně růžovou barvu. Pánev vyjmeme z trouby, maso necháme 2-3 minuty odpočinout. Mezitím si salát rozdělíme na 4 talíře. Dresingem pokapeme salát na talířích. Kachní prsa nakrájíme na plátky silné jen 5-7 mm, porce masa poklademe na salát a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.