Jarní zelenina s nakládanými houbami a ananasem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z očištěné hlávky bílého zelí odloupneme jednotlivé listy (100g), překrojíme je a nakrájíme na širší nudličky. Mrkev, hráškové (sladké) a fazolové mladé lusky očistíme a omyjeme. Mrkev nakrájíme na kolečka, fazolové hráškové lusky překrojíme na polovinu. Čerstvý ananas okrájíme na čistou dužinu, vykrojíme tvrdý střed, sladkou dužinu nakrájíme na kostky. Bambusové konzervované výhonky scedíme, necháme odkapat, nakrájíme na proužky. Nakládané sladkokyselé houby (hřiby, ryzce ap.) scedíme a necháme odkapat. Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na tenké proužky. Oloupaný česnek a zázvor pokrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Ve woku si rozehřejeme olej s máslem, na kterém orestujeme nejdříve česnek se zázvorem (2 minuty), pak přidáme zelí s lusky, houby a chilli. Vše promícháme a restujeme další 2 minuty. Přidáme bambusové výhonky, cukr, znovu promícháme, ochutíme sójovou omáčkou a Sherry brandy, přilijeme 1 dl zeleninového vývaru, promícháme a pod pokličkou dusíme 2-3 minuty. V 1 dl zeleninovém vývaru rozmícháme 1 lžičku škrobu a přimícháme ji do zeleniny. Pokrm ochutíme solí a vaříme ještě minutu.
  • 3
    Horkou zeleninu rozdělíme do misek a podáváme.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.