Jarní zelenina s nakládanými houbami a ananasem
55 min.
Ingredience
- 125gramůFazolové lusky zelené
- 125gramůHrachové lusky
- 150gramůAnanas
- 125gramůHouby nakládané
- 2kusyChilli paprička
- 50gramůZázvor celý
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyČesnek
- 2lžíceCukr krupice
- 0,5decilitrOmáčka sojová světlá
- 2decilitryVývar zeleninový
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 0,5decilitrSherry brandy
- 1kusMrkev kořen
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Z očištěné hlávky bílého zelí odloupneme jednotlivé listy (100g), překrojíme je a nakrájíme na širší nudličky. Mrkev, hráškové (sladké) a fazolové mladé lusky očistíme a omyjeme. Mrkev nakrájíme na kolečka, fazolové hráškové lusky překrojíme na polovinu. Čerstvý ananas okrájíme na čistou dužinu, vykrojíme tvrdý střed, sladkou dužinu nakrájíme na kostky. Bambusové konzervované výhonky scedíme, necháme odkapat, nakrájíme na proužky. Nakládané sladkokyselé houby (hřiby, ryzce ap.) scedíme a necháme odkapat. Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na tenké proužky. Oloupaný česnek a zázvor pokrájíme na tenké plátky.
- 2Ve woku si rozehřejeme olej s máslem, na kterém orestujeme nejdříve česnek se zázvorem (2 minuty), pak přidáme zelí s lusky, houby a chilli. Vše promícháme a restujeme další 2 minuty. Přidáme bambusové výhonky, cukr, znovu promícháme, ochutíme sójovou omáčkou a Sherry brandy, přilijeme 1 dl zeleninového vývaru, promícháme a pod pokličkou dusíme 2-3 minuty. V 1 dl zeleninovém vývaru rozmícháme 1 lžičku škrobu a přimícháme ji do zeleniny. Pokrm ochutíme solí a vaříme ještě minutu.
- 3Horkou zeleninu rozdělíme do misek a podáváme.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.