Játra na víně

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
4 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
18 g
Cukr
86 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svaříme červené víno na polovinu s 200g cukru, solí, skořicí, badyánem, hřebíčkem. Necháme zchladit na 70 stupňů, vložíme husí játra a necháme marinovat 48 hodin.
  • 2
    Zkaramelizujeme zbylý cukr, zalijeme bílým vínem, přidáme nakrájená jablka na kostičky a vaříme, dokud se víno úplně neodvaří.
  • 3
    Poté necháme zchladit a podáváme s plátky jater.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.