Játra s jablky
25 min.
Ingredience
- 600gramůJátra telecí
- 2kusyCibule
- 4kusyJablka
- 50gramůCukr krupice
- 150mililitrůVíno bílé
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
49 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Necháme zkaramelizovat cukr s trochou másla, zalijeme vínem, přidáme jablka nakrájená na osminky. Vaříme, než začnou jablka karamelizovat.
- 2Osolíme, opepříme játra a společně je s nakrájenou cibulí osmahneme na másle na pánvi, aby zůstala uprostřed růžová.
- 3Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.