Játra s pórkem na smetaně
20 min.
Ingredience
- 150gramůSlanina vepřová
- 450gramůJátra vepřová
- 300gramůPórek
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 80mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu pokrájíme na nudličky a tři minuty ji smažíme na rozpáleném oleji. Slaninu vyjmeme a na vypečeném tuku dáme smažit pokrájená játra cca 2 minuty z každé strany. Jatrá vyjmeme a dáme stranou ke slanině.
- 2Pórek pokrájíme na kolečka, zalijeme vývarem a dvě minuty vaříme, dokud nám nezměkne. Na závěr už jen smícháme všechny suroviny dohromady, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.