Játra s pórkem na smetaně

20 min.
Evropa

Ingredience

      • 150gramůSlanina vepřová
      • 450gramůJátra vepřová
      • 300gramůPórek
      • 200mililitrůVývar zeleninový
      • 80mililitrůSmetana 12% (konzumní)
      • 1lžičkaOcet vinný
      • 1špetkaSůl
      • 1špetkaPepř černý mletý
      • 2lžíceOlej rostlinný
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    455 kcal
    Bílkoviny
    31 g
    Tuky
    28 g
    Sacharidy
    18 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    3 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Slaninu pokrájíme na nudličky a tři minuty ji smažíme na rozpáleném oleji. Slaninu vyjmeme a na vypečeném tuku dáme smažit pokrájená játra cca 2 minuty z každé strany. Jatrá vyjmeme a dáme stranou ke slanině.
    • 2
      Pórek pokrájíme na kolečka, zalijeme vývarem a dvě minuty vaříme, dokud nám nezměkne. Na závěr už jen smícháme všechny suroviny dohromady, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.