Játra smažená po čínsku
25 min.
Ingredience
- 300gramůJátra vepřová
- 3kusyPórek
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaVegeta
- 4stroužkyČesnek
- 10,5lžičekCukr krupice
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžičkySolamyl
- 1lžíceVoda pitná
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek opláchneme a šikmo nakrájíme na delší proužky. Solamyl rozmícháme metlou v misce s vodou.
- 2Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Dobře se krájí játra chladná nebo zmražená.
- 3V pánvi rozpálíme olej a na něm za stálého míchání smažíme nakrájená játra. Když se jednotlivé kousky od sebe oddělí, přidáme pórek, kmín, zázvor, cukr, Vegetu a sójovou omáčku, jako poslední pak ještě plátky česneku. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 5 minut. Česnek by měl zůstat polosyrový, proužky pórku lehce zvadnou a játra se "zvlní".
- 4Solíme až hotová játra na servírovacím talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.