Játrová omáčka
60 min.
Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 120gramůTuk
- 250gramůCibule
- 1gramKmín celý
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůSůl
- 150gramůJátra hovězí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
935 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do horkého tuku nasypeme jemně nakrájenou cibuli, kmín, osmahneme dorůžova a přidáme prosátou mouku. Připravíme světlou zásmažku.
- 2Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem (trochu vývaru si ponecháme na rozmíchání jater), dobře rozšleháme, uvedeme do varu a opepříme. Za občasného prošlehání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
- 3Provařenou omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník.
- 4Očištěná a opláchnutá játra umeleme, rozmícháme s trochou chladného vývaru a vlijeme je do omáčky. Za občasného promíchání játra v omáčce krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.