Játrová omáčka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
935 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do horkého tuku nasypeme jemně nakrájenou cibuli, kmín, osmahneme dorůžova a přidáme prosátou mouku. Připravíme světlou zásmažku.
  • 2
    Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem (trochu vývaru si ponecháme na rozmíchání jater), dobře rozšleháme, uvedeme do varu a opepříme. Za občasného prošlehání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
  • 3
    Provařenou omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník.
  • 4
    Očištěná a opláchnutá játra umeleme, rozmícháme s trochou chladného vývaru a vlijeme je do omáčky. Za občasného promíchání játra v omáčce krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.