Játrová omáčka
90 min.
Ingredience
- 1litrHovězí vývar základní
- 0,5lžičkaSůl
- 4špetkyKmín celý
- 4špetkyPepř černý mletý
- 80gramůSádlo škvařené
- 100gramůJátra vepřová
- 1kusCibule
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zpěníme na tuku jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a zhotovíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme, ochutíme solí, pepřem a necháme povařit 30 minut za častého míchání.
- 2Játra odblaníme, naškrábeme, rozmícháme s trochou vývaru a za stálého míchání nalijeme do přecezené omáčky. Necháme krátce povařit.
- 3Hotovou omáčku ochutíme lžičkou másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.