Játrová paštika s telecím masem
150 min.
Ingredience
- 250gramůVepřové maso tučné
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůJátra hovězí
- 200gramůSlanina vepřová
- 150gramůTelecí maso přední
- 100gramůCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůSardelová pasta
- 500gramůChléb konzumní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
553 mg
Cukr
617 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové maso, telecí maso, játra a cibuli umeleme dvakrát na masovém strojku. Přimícháme sardelovou pastu, osolíme, opepříme, do smetany rozklepneme vejce, přisypeme mouku a rozšleháme. Přimícháme k masu nadrobno pokrájené žampiony a celou paštiku vyšleháme. Formu vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikou, překryjeme alobalem, formu vložíme do většího hrnce s trochou vody a společně je vložíme do trouby. Ve vodní lázni pečeme 2 hodiny. Vodu kontrolujeme a občas dolijeme.
- 2Paštiku necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.