Játrová pomazánka s rozinkami
30 min.
Ingredience
- 500gramůJátra kuřecí
- 240gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCibule
- 100gramůRozinky tmavé
- 100mililitrůVíno portské
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
37 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
611 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí játra pokrájíme. Do misky nalijeme horké portské víno, přisypeme rozinky, necháme máčet.
- 2V pánvi rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme játra, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme do měkka. Pánev odstavíme, necháme trochu vychladnout, přidáme zbytek másla a rozmixujeme do hladka.
- 3Do játrového krému přimícháme okapané rozinky, vložíme do lednice v uzavřeném obalu a necháme vychladit několik hodin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.