Játrová sekaná
70 min.
Ingredience
- 2decilitrySmetana sladká 12%
- 2lžičkyVegeta
- 6kusůVejce slepičí
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika zelená
- 1lžíceSádlo škvařené
- 500gramůJátra vepřová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
182 mg
Cukr
545 mg
Postup přípravy
- 1Vejce 3 ks uvaříme, zchladíme a dáme stranou.
- 2Umytá játra pomeleme na strojku na maso, přidáme vegetu, sůl, pepř, rozklepneme 3 ks syrových vajec, olej, na tenké plátky nakrájenou papriku, vylijeme smetanu a rukou pořádně promícháme.
- 3Uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostky, přimícháme je k játrům, opatrně lžíci promícháme, vylijeme do sádlem vymazané formy srnčí hřbet a v předehřáté troubě pečeme přibližně 50 minut.
- 4Upečenou sekanou dáme do ledničky, aby ztuhla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.