Játrová směs na houbách
60 min.
Ingredience
- 200gramůJátra telecí
- 200gramůJátra vepřová
- 200gramůJátra kuřecí
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůKmín drcený
- 4gramyMajoránka
- 5gramůPepř černý mletý
- 250gramůHouby čerstvé
- 200gramůPaprika zelená
- 200gramůRajčata
- 8gramůSůl
- 2decilitryVoda pitná
- 100gramůCibule - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem, majoránkou a pepřem, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme všechny druhy jater, nakrájených na malé kousky, orestujeme ze všech stran. Přidáme pokrájené houby, papriky a rajčata, podlijeme vodou, zakryté pozvolna dusíme, až jsou játra měkká.
- 2Solíme až nakonec, jinak by játra ztvrdla. Podáváme ozdobené nasekanou cibulovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.