Játrové knedlíky
30 min.
Ingredience
- 250gramůJátra vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 8kusůŽemle tuková
- 1kusSůl
- 1kusMajoránka
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Den staré žemle rozkrájíme na plátky, zalijeme je vařícím mlékem, zatížíme pokličkou a necháme hodinu odstát. Následně k žemlím přidáme drobně nasekanou petrželovou nať osmahnutou na sádle. Přimícháme namletá játra, lžíci mouky, koření, sůl a vejce ušlehaná do pěny. Směs řádně rozmícháme a vytvoříme kulaté knedlíky.
- 2Vaříme je ve vroucí vodě cca 15 minut.
- 3Játrové knedlíky podáváme se zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.