Játrové knedlíky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
530 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den staré žemle rozkrájíme na plátky, zalijeme je vařícím mlékem, zatížíme pokličkou a necháme hodinu odstát. Následně k žemlím přidáme drobně nasekanou petrželovou nať osmahnutou na sádle. Přimícháme namletá játra, lžíci mouky, koření, sůl a vejce ušlehaná do pěny. Směs řádně rozmícháme a vytvoříme kulaté knedlíky.
  • 2
    Vaříme je ve vroucí vodě cca 15 minut.
  • 3
    Játrové knedlíky podáváme se zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.