Játrové špízy s mandlemi
40 min.
Ingredience
- 600gramůJátra drůbeží
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 70mililitrůOlej olivový
- 150gramůŘedkvička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůHrachové lusky
- 100gramůMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
37 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Játra omyjeme a necháme dobře okapat, poté je osolíme. Kousky jater napícháme na špízové jehly. Bílky ušleháme do pěny. Ředkvičky omyjeme a rozpůlíme, Z hrachových lusků odkrojíme tuhé konce a omyjeme je.
- 2Špízy obalíme v bílku a poté v plátcích mandlí.
- 3Olej rozpálíme a osmažíme na něm špízy dozlatova. Poté je dáme stranou a na rozpálený olej dáme ředkvičky a hrachové lusky. Krátce osmažíme, osolíme a opepříme. Zeleninu servírujeme teplou se smaženými špízy spolu s výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.