Játrové špízy se švestkami
40 min.
Ingredience
- 600gramůJátra vepřová
- 150gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůŠvestky sušené
- 1špetkaZázvor mletý
- 3lžíceTuk
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
42 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky. Vypeckované sušené švestky zabalíme do tenkých plátků slaniny a střídavě s játry napichujeme na jehly.
- 2Špízy osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi na tuku. Přidáme máslo a špízy chvíli podusíme.
- 3Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.