Játrové závitky
50 min.
Ingredience
- 500gramůJátra hovězí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2šálkyVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
51 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky z jater osolíme, opepříme a poklademe na ně slaninu nakrájenou na kostičky. Zabalíme do závitků, převážeme nití a obalíme v mouce.
- 2Závitky opečeme na horkém másle, zalijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.
- 3Když jsou závitky hotové, zahustíme šťávu moukou rozmíchanou ve smetaně. Povaříme ještě 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.