Játrový krém

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
929 mg
Cukr
763 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na másle, přisypeme na malé kostky nakrájená játra, osmahneme po všech stranách a vyndáme je na talíř.
  • 2
    K cibulce přisypeme mouku, opražíme ji a zalijeme ji vývarem nebo vodou, osolíme a necháme vařit cca 15 min.
  • 3
    Opečená játra rozemeleme nebo rozmixujeme a přidáme do polévky a vaříme 10 min.
  • 4
    Poté polévku zcedíme, prolisujeme popřípadě můžeme rozmixovat, necháme opět prohřát.
  • 5
    Pro zjemnění vlijeme mléko z rozkvedlaným žloutkem, ale již nevaříme a posypeme rozsekanou petrželovou natí.
  • 6
    Polévku můžeme podávat s na kolečka nakrájeným a na másle osmahnutým rohlíkem, nebo s topinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.