Játrový krém
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 300gramůJátra telecí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 2kusyRohlíky bílé
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
929 mg
Cukr
763 mg
Postup přípravy
- 1Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na másle, přisypeme na malé kostky nakrájená játra, osmahneme po všech stranách a vyndáme je na talíř.
- 2K cibulce přisypeme mouku, opražíme ji a zalijeme ji vývarem nebo vodou, osolíme a necháme vařit cca 15 min.
- 3Opečená játra rozemeleme nebo rozmixujeme a přidáme do polévky a vaříme 10 min.
- 4Poté polévku zcedíme, prolisujeme popřípadě můžeme rozmixovat, necháme opět prohřát.
- 5Pro zjemnění vlijeme mléko z rozkvedlaným žloutkem, ale již nevaříme a posypeme rozsekanou petrželovou natí.
- 6Polévku můžeme podávat s na kolečka nakrájeným a na másle osmahnutým rohlíkem, nebo s topinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.