Játrový sýr s kysaným zelím
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůZelí kysané
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 10gramůMajoránka
- 500gramůSýr játrový
- 200mililitrůKompot ananasový
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na lžíci rozehřátého oleje necháme zesklovatět oloupanou, drobně nakrájenou cibuli. Přidáme kysané zelí, nové koření, sůl a pepř. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Ananas (4 plátky) pokrájíme na kousky, 10 minut před koncem varu přidáme k zelí.
- 2Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a játrovou paštiku nakrájenou na 4 plátky na něm opečeme z obou stran. Vyjmeme, necháme na teplém místě.
- 3Do výpeku přidáme lžíci oleje a 2 vteřiny v něm opékáme otrhané lístky majoránky. Vyjmeme je a dáme na papírovou utěrku.
- 4Paštiku rozdělíme na talíře, obložíme zelím a posypeme lístky majoránky.
- 5Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.