Javorovo-zázvorový perník s hořkou čokoládou
75 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSirup Golden
- 200gramůSirup javorový
- 125gramůCukr třtinový
- 3lžičkyZázvor mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaSoda jedlá
- 2lžíceVoda pitná
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25lžičkaHřebíček
- Poleva
- 250gramůČokoláda hořká
- 150gramůMandle
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.
- 2Do kastrolu vložíme máslo, cukr, golden sirup, javorový sirup, zázvor, skořici, hřebíček a za stálého míchání na mírné ohni rozpustíme.
- 3Kastrol odstavíme ze sporáku a přimícháme mléko, vejce, jedlou sodu rozpuštěnou v trošce vody.
- 4Do velké mísy nasypeme mouku a přelijeme tekutou směsí, vypracujeme hladké těsto.
- 5Těsto nalijeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 50 minut. Po upečení plech vyjmeme a perník necháme vychladnout.
- 6Hořkou čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni ji rozpustíme.
- 7Rozpuštěnou čokoládou potřeme povrch perníku, posypeme nasekanými mandlemi a uložíme do chladu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.