Javorovo-zázvorový perník s hořkou čokoládou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Do kastrolu vložíme máslo, cukr, golden sirup, javorový sirup, zázvor, skořici, hřebíček a za stálého míchání na mírné ohni rozpustíme.
  • 3
    Kastrol odstavíme ze sporáku a přimícháme mléko, vejce, jedlou sodu rozpuštěnou v trošce vody.
  • 4
    Do velké mísy nasypeme mouku a přelijeme tekutou směsí, vypracujeme hladké těsto.
  • 5
    Těsto nalijeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 50 minut. Po upečení plech vyjmeme a perník necháme vychladnout.
  • 6
    Hořkou čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni ji rozpustíme.
  • 7
    Rozpuštěnou čokoládou potřeme povrch perníku, posypeme nasekanými mandlemi a uložíme do chladu ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.