Jazyková pěna
0 min.
Ingredience
- 1decilitrŽelatina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŽampiony čerstvé
- 100gramůBešamel
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůHovězí uzený jazyk
- 0,5decilitrVíno červené
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1350 kcal
Bílkoviny
145 g
Tuky
76 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Velmi jemně umeleme vařený hovězí jazyk, přidáme bešamel, na kousky nakrájený, na víně podušený žampión, rozmixujeme. Zašleháme tekutý aspik, smetanu, sůl, pepř a přendáme do formy nebo misky vylité studeným aspikem.
- 2Necháme v chladu ztuhnout. Vyklopíme a nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.