Ječmenný salát s mátou
35 min.
Ingredience
- 250gramůJečmen - obilky
- 50gramůMáta
- 200gramůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 80mililitrůOlej olivový
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ječmen nasypeme do vroucí osolené vody, zamícháme a vaříme doměkka 15 minut. Scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušit.
- 2Vložíme do mísy, přidáme nasekanou petrželku, mátu a jarní cibulku. Rajčata a papriky nakrájíme na kostičky, přidáme do mísy, vše promícháme.
- 3Olej vyšleháme s citronovou šťávou, solí a pepřem, zálivku vmícháme do salátu. Před servírováním salát necháme vychladit asi 10 minut v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.