Jedlový les s borůvkovým kompotem
75 min.
Ingredience
- 225gramůMáslo čerstvé
- 300gramůCukr krupice
- 6kusůVejce slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůZakysaná smetana
- 4lžičkyVanilkový lusk
- Omáčka
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 350gramůKompot borůvkový
- 2lžíceLimetková šťáva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Větší bábovkovou formu vymažeme máslem.
- 2V misce utřeme máslo a cukr v hladký krém. Poté přidáváme vejce, mouku, zakysanou smetanu a vanilkové aroma.
- 3Připravené těsto nalijeme do vymaštěné formy a povrch urovnáme.
- 4Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut.
- 5Po vyjmutí z trouby necháme moučník ještě 10 minut ve formě a poté ho vyklopíme na tác.
- 6Rebarboru očistíme a nakrájíme na špalíčky, vložíme do kastrolu a přidáme borůvkový kompot i s trochou kompotové šťávy a limetkovou šťávou. Přivedeme k varu a 15 minut dusíme.
- 7Odstavíme ze sporáku, necháme vychladnout.
- 8Na připravené talířky servírujeme moučník a přelijeme ho borůvkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.