Jedlový les s borůvkovým kompotem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Větší bábovkovou formu vymažeme máslem.
  • 2
    V misce utřeme máslo a cukr v hladký krém. Poté přidáváme vejce, mouku, zakysanou smetanu a vanilkové aroma.
  • 3
    Připravené těsto nalijeme do vymaštěné formy a povrch urovnáme.
  • 4
    Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut.
  • 5
    Po vyjmutí z trouby necháme moučník ještě 10 minut ve formě a poté ho vyklopíme na tác.
  • 6
    Rebarboru očistíme a nakrájíme na špalíčky, vložíme do kastrolu a přidáme borůvkový kompot i s trochou kompotové šťávy a limetkovou šťávou. Přivedeme k varu a 15 minut dusíme.
  • 7
    Odstavíme ze sporáku, necháme vychladnout.
  • 8
    Na připravené talířky servírujeme moučník a přelijeme ho borůvkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.