Jednoduchá paštika z telecích jater
110 min.
Ingredience
- 500gramůJátra telecí
- 150gramůVepřový bok
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1špetkaPaštikové koření
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 2lžíceVíno bílé
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
40 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
725 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na nakrájené slanině a cibuli dusíme na kousky nakrájené vepřové maso a telecí játra doměkka. Vše potom rozemeleme na masovém strojku.
- 2Do mleté směsi přidáme žloutek a strouhanku navlhčenou vínem. Osolíme a okořeníme paštikovým kořením. Třeme, až se paštika napění.
- 3Paštikou naplníme čistou zavařovací láhev vymazanou sádlem. Láhev uzavřeme a paštiku vaříme v páře 90 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.