Jednoduchý houskový nákyp
60 min.
Ingredience
- 2kusyŽemle tuková
- 1kusMandle
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 50gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 125mililitrůMléko plnotučné
- Na formu
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Housky nastrouháme a v mléce uvaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout, poté do kaše zamícháme nastrouhanou hořkou mandli, žloutky, strouhanou citronovou kůru, cukr a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v rozpálené troubě cca 30 minut. Nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.