Jednoduchý houskový nákyp

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Housky nastrouháme a v mléce uvaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout, poté do kaše zamícháme nastrouhanou hořkou mandli, žloutky, strouhanou citronovou kůru, cukr a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v rozpálené troubě cca 30 minut. Nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.