Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
10 g
Cukr
120 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci smažíme na másle asi 5 minut než zesklovatí. Poté přidáme polovinu hrášku, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme jen aby cibulka nezhnědla. Zalijeme vodou a přidáme bujón.
  • 2
    Polévku přivedeme k varu, dále vaříme na mírném ohni asi 8 minut a potom tyčovým mixérem rozmixujeme do krémové konzistence.
  • 3
    Přidáme druhou polovinu hrášku a smetanu a necháme ještě asi 8 - 10 minut provařit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 18. 2. 2016
Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky
Byla výborná.Dala jsem zakysanou smetanu, aby to mohl jíst i můj syn. Ve šlehačce je moc laktózy. Musím říci, že nám to chutná více do kysela. Můžete přidat i trochu citrónu a bazalku. Tyčový mixér mně nestačil k tomu, aby byl krém hladký a jemný, zbytek jsem propasírovala přes cedník. Potom byl dokonalý.