Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 15gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
- 400gramůHrášek mražený
- 1kusBujón zeleninový
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
10 g
Cukr
120 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci smažíme na másle asi 5 minut než zesklovatí. Poté přidáme polovinu hrášku, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme jen aby cibulka nezhnědla. Zalijeme vodou a přidáme bujón.
- 2Polévku přivedeme k varu, dále vaříme na mírném ohni asi 8 minut a potom tyčovým mixérem rozmixujeme do krémové konzistence.
- 3Přidáme druhou polovinu hrášku a smetanu a necháme ještě asi 8 - 10 minut provařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 18. 2. 2016
Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky
Byla výborná.Dala jsem zakysanou smetanu, aby to mohl jíst i můj syn. Ve šlehačce je moc laktózy. Musím říci, že nám to chutná více do kysela. Můžete přidat i trochu citrónu a bazalku. Tyčový mixér mně nestačil k tomu, aby byl krém hladký a jemný, zbytek jsem propasírovala přes cedník. Potom byl dokonalý.