Jednoduchý mazanec
65 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 100gramůCukr krupice
- 10gramůCukr vanilka
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůDroždí sušené
- 30gramůHrozinky
- 50gramůMandle
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,25lžičkaMuškátový květ
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 6lžicMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1250 ml mléka, vejce, krupicový cukr, vanilkový cukr, 4 polévkové lžíce másla, sůl, muškátový květ, skořici, téměř všechnu mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Před ukončením hnětení přisypeme hrozinky, 30 g nasekaných mandlí a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Po ukončení programu vyklopíme těsto na zbytkem mouky pomoučenou desku, jemně prohněteme, rozdělíme na dva díly a vytvarujeme bochánky. Dáme je na zbytkem másla vymazaný plech, necháme 45 minut kynout a posypeme zbylými nasekanými mandlemi. Poté pečeme v troubě při 200 stupních 5 minut, snížíme teplotu na 170 stupňů a pečeme dalších 40 minut. Po upečení hned potřeme moučkovým cukrem smíchaným se zbylým mlékem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 5. 2016
Jednoduchý mazanec
Opravdu jednoduchý mazanec, na který není potřeba ani ta domácí pekárna:-)Stačí těsto hnětat v robotu, či rukama😬nejlepší je samozřejmě namazaný s máslem😋