Jednoduchý vaječný nákyp
20 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 6lžicMléko plnotučné
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPetržel - nať
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
42 mg
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na malé kostičky a zalijeme trochou mléka.
- 2Vejce rozšleháme, spojíme s nabobtnalou žemlí a přilijeme zbylé mléko. Mírně osolíme a vmícháme nasekanou petrželku.
- 3Menší vhodnou formu vymažeme máslem, vlijeme do ní směs a ve vodní lázni necháme srazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.