Jednoduchý zeleninový boršč

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
31 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev, červenou řepu a celer nakrájíme na malé kostičky, zelí nakrouháme na nudličky a vše vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Přidáme celý pepř, bobkový list a omytá, na kostičky nakrájená rajčata. Zvolna vaříme do změknutí zeleniny.
  • 2
    Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme rajčatový protlak a necháme chvíli probublávat. Směs potom vlijeme do polévky a necháme přejít varem.
  • 3
    Nakonec polévku osolíme a opepříme.
  • 4
    Při podávání každou porci ozdobíme lžičkou zakysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.