Jednoduchý zeleninový boršč
40 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyRajčata
- 4kusyČervená řepa
- 1kusCibule
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 2kusyBobkový list
- 1,5litryVoda pitná
- 4lžičkyZakysaná smetana
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
31 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev, červenou řepu a celer nakrájíme na malé kostičky, zelí nakrouháme na nudličky a vše vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Přidáme celý pepř, bobkový list a omytá, na kostičky nakrájená rajčata. Zvolna vaříme do změknutí zeleniny.
- 2Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme rajčatový protlak a necháme chvíli probublávat. Směs potom vlijeme do polévky a necháme přejít varem.
- 3Nakonec polévku osolíme a opepříme.
- 4Při podávání každou porci ozdobíme lžičkou zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.