Jehěčí curry s cizrnou a mátou
90 min.
Ingredience
- 200gramůCizrna
- 500gramůJehněčí plec
- 1kusZázvor celý
- 1kusCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůKokosové mléko
- 3kusyRajčata
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaGaram masala
- 2lžíceMáta
- 600mililitrůVoda pitná
- 0,5kusSkořice celá
- 0,5lžičkaKardamom
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu necháme přes noc namáčet v 600 ml studené vody. Následující den ji scedíme a asi 1/4 l vyluhované vody odložíme stranou. Maso nakrájíme na kousky, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Oloupanou cibuli přepůlíme a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran orestujeme. Ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Vy zbytku tuku podusíme cibuli se zázvorem. Přidáme kardamom, celou skořici a společně smažíme, dokud koření nezačne vonět.
- 3Smícháme maso s cizrnou, zalijeme kokosovým mlékem a 150 ml vody z namáčené cizrny, přivedeme k varu a zakryté zvolna dusíme na občasného míchání cca 45-50 minut. Vmíchám cibuli se zázvorem, skořici vyjmeme.
- 4Mezitím rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka, rozkrojíme na čtvrtiny a přidáme k masu. Vše ještě dusíme, dokud maso není měkké. Osolíme, dochutíme cayenským pepřem.
- 5Rozdělíme na talíře, posypeme garam masalou, lístky máty a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.