Jehly s plody Jadranu
30 min.
Ingredience
- 250gramůMořský jazyk
- 150gramůGarnát obecný
- 200gramůSépie
- 80gramůPaprika žlutá
- 200gramůRajčata
- 8kusůBobkový list
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Stáhneme ze sépií kůži, vykucháme, promyjeme a osušíme. Vyloupeme garnáty, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme a osušíme. Omyjeme plátky mořského jazyku, lehce naklepeme mezi dvěma listy rostlinného papíru, mírně osolíme a zavineme.
- 2Omyjeme rajčata, osušíme a pokrájíme na kolečka. Vykrojíme z papriky jádřinec se stopkou, omyjeme a pokrájíme na větší kusy. Na jehly střídavě napichujeme svinuté plátky z mořského jazyku, kousky papriky, sépie, kolečka rajčat, bobkové listy a garnáty. Jehly osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem a potřeme olejem.
- 3Rozpálíme pánev na smažení, dáme do ní připravené jehly a za občasného otáčení je opékáme. Vyjmeme je, rozložíme na servírovací mísu a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.