Jehně kapama
120 min.
Ingredience
- 1200gramůJehněčí maso
- 120gramůMáslo čerstvé
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 8gramůSkořice mletá
- 20gramůCukr krupice
- 300gramůRajčata
- 4decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
41 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso naporcujeme na plátky a orestujeme na másle ze všech stran. Přidáme rozkrájená rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme skořicí a nakonec podlijeme vodou. Vaříme 1 a 1/2 hodiny na mírném ohni zakryté, občas zamícháme.
- 2Když je maso měkké, dochutíme trochou cukru a servírujeme plátky masa, přelité sosem, nejlépe s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.