Jehněčí brzlíky na víně s houbami
50 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 600gramůJehněčí brzlík
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150gramůHouby čerstvé
- 100mililitrůBešamel
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůBrambory vařené
- 200mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brzlíky omyjeme pod tekoucí vodou, na půl minuty ponoříme do vroucí vody, scedíme a necháme vychladnout. Houby nakrájíme na plátky, bešamel smícháme se lžící másla a smetanou.
- 2Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přidáme brzlíky, osolíme, opepříme a pozvolna restujeme z obou stran. Když jsou brzlíky téměř hotové, přisypeme plátky hub, podusíme na másle asi dvě minuty, podlijeme vínem Madeira a povaříme minutu. Nyní přidáme bešamel s máslem a smetanou, povaříme pět minut a stáhneme z ohně.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.