Jehněčí brzlíky na víně s houbami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brzlíky omyjeme pod tekoucí vodou, na půl minuty ponoříme do vroucí vody, scedíme a necháme vychladnout. Houby nakrájíme na plátky, bešamel smícháme se lžící másla a smetanou.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přidáme brzlíky, osolíme, opepříme a pozvolna restujeme z obou stran. Když jsou brzlíky téměř hotové, přisypeme plátky hub, podusíme na másle asi dvě minuty, podlijeme vínem Madeira a povaříme minutu. Nyní přidáme bešamel s máslem a smetanou, povaříme pět minut a stáhneme z ohně.
  • 3
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.