Jehněčí brzlíky zapečené s těstovinami
70 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 80gramůKarotka
- 100gramůSýr Parmezán
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůBešamel
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 600gramůJehněčí brzlík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
27 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brzlíky důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, na půl minuty vložíme do vroucí vody, aby se zatáhly.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku nastrouháme nahrubo, sýr nastrouháme najemno.
- 3V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, lehce orestujeme, přiložíme brzlíky, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem, vložíme pekáček do trouby a pečeme 20 minut.
- 4Pekáček vyndáme, pokrm v pekáčku posypeme plátky žampionů, po celé ploše rozprostřeme vařené těstoviny, zalijeme bešamelem, zasypeme parmezánem a vrátíme zpátky do trouby. Zapékáme 10 až 15 minut, kdy by měl být povrch jemně nazlátlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.