Jehněčí burger s chilli
40 min.
Ingredience
- 400gramůJehněčí maso
- 4kusyŽemle tuková
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 4kusyŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 280gramůJogurt bílý
- 3lžíceOkurka salátová
- 1lžíceMáta
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceCukr krupice
- 250mililitrůPassata (drcená rajčata)
- 2kusyChilli paprička zelená
- 220gramůChilli papričky nakládané
- 2lžičkySůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na grilovací pánvi za občasného míchání opékáme asi 20 minut chilli papričky potřené olejem, až se na nich začnou dělat černé puchýřky. Následně je vložíme do mísy, kde je na 10 minut vzduchotěsně zakryjeme. Potom je oloupeme, přepůlíme a zbavíme stopky i semen.
- 2V jiné míse smícháme mleté jehněčí maso, sůl a pepř a z této směsi zformujeme čtyři ploché placky. Potřeme je olejem a grilujeme 2 až 3 minuty po každé straně.
- 3Burgrové housky podélně rozřízneme, jejich řezné plochy potřeme olejem, naolejovanou stranou vzhůru rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem a opékáme v troubě pod grilem přibližně 1 minutu dozlatova. Poloviny housek potřeme okurkovou rájtou a jalapeňo dipem a na spodní díly navrstvíme jehněčí burgery, chilli papričky a mladý špenát. Dozdobíme, přiklopíme vrchními díly housek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.