Jehněčí burger s chilli

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na grilovací pánvi za občasného míchání opékáme asi 20 minut chilli papričky potřené olejem, až se na nich začnou dělat černé puchýřky. Následně je vložíme do mísy, kde je na 10 minut vzduchotěsně zakryjeme. Potom je oloupeme, přepůlíme a zbavíme stopky i semen.
  • 2
    V jiné míse smícháme mleté jehněčí maso, sůl a pepř a z této směsi zformujeme čtyři ploché placky. Potřeme je olejem a grilujeme 2 až 3 minuty po každé straně.
  • 3
    Burgrové housky podélně rozřízneme, jejich řezné plochy potřeme olejem, naolejovanou stranou vzhůru rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem a opékáme v troubě pod grilem přibližně 1 minutu dozlatova. Poloviny housek potřeme okurkovou rájtou a jalapeňo dipem a na spodní díly navrstvíme jehněčí burgery, chilli papričky a mladý špenát. Dozdobíme, přiklopíme vrchními díly housek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.