Jehněčí guláš s rajčaty a paprikami
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 750gramůJehněčí plec
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 5kusůRajčata
- 5gramůPetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 500mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
25 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, na kousky nakrájené maso a opečeme je po všech stranách. Maso vyjmeme.
- 2V tuku po opékání osmažíme na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli a když se voda ze zeleniny odpaří, přisypeme mouku a opražíme ji. Zalijeme vývarem, přidáme mletou papriku, sůl a dusíme do poloměkka.
- 3Přidáme na kroužky nakrájené papriky zbavené semen a dále dusíme. Asi po 15 minutách přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a dusíme ještě 10 minut.
- 4Při podávání pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.