Jehněčí hřbet na smetaně
120 min.
Ingredience
- 900gramůJehněčí hřbet
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
43 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
382 mg
Cukr
495 mg
Postup přípravy
- 1Vykostěné maso nakrájíme na porce, žampiony na plátky, ve smetaně rozmícháme trochu mouky.
- 2Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce masa, posypeme solí, pepřem, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě 90 minut. Maso občas potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vývarem. Půl hodiny před koncem pečení přisypeme k masu žampiony, přilijeme smetanu s moukou a dopečeme.
- 3Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.